Duurzame uitvaartkist van Fair Coffins

Duurzame uitvaartkist van Fair Coffins

Nieuw nu ook verkrijgbaar via Urns&More, de duurzame uitvaartkist van Fair Coffins!

 

FAIR Coffins is een Social Enterprise zonder winstoogmerk. In 2017 opgericht om een 100% ecologisch en betaalbaar alternatief te bieden op vervuilende spaanplaten en houten uitvaartkisten. Zij vinden dat 100% eco dé nieuwe norm moet zijn, zonder meerprijs!

Zorg voor mens en milieu staat bij deze vernieuwende organisatie centraal. Samen met FAIR Coffins willen wij nu zorgen voor een wereld waarin onze toekomstige generaties zullen leven. Wij bieden de ecologische kisten van dit bedrijf aan, omdat deze vervaardigd zijn door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Kijk je mee?

De FAIR coffin PUUR is de meest milieuvriendelijke (GreenLeave) en betaalbare grafkist van het land. Een eigentijds design en topkwaliteit. Gemaakt van onbehandeld gepatenteerd materiaal op basis van FSC gerecyclede houtvezels. Omdat het een natuur product is, kunnen kleur en structuur per uitvaartkist iets verschillen en krijg je een uniek product waarmee je laat zien dat je staat voor een schonere en socialere wereld.

Het materiaal van de FAIR coffins PUUR! doodskist is vergelijkbaar met karton en daardoor goed om op te schilderen, tekenen of kleuren. We nodigen je ook uit om dit te doen met de kinderen in jullie familie en vriendenkring. Bel ons gerust voor tips over de begeleiding hiervoor.

-Deze uitvaartkist heeft 8 handgrepen in de kistkleur.

-De bamboe sluitpennen zijn passend bij de uitstraling van de kist.

-Het interieur bestaat uit een 100% milieuvriendelijke biologische katoenen bekleding.

-De doodskist is geschikt en goedgekeurd voor cremeren en (natuur)begraven.

-De afmetingen van de kist zijn 212 x 75 cm (buitenmaten) en 195 x 56 cm (binnenmaten). Het gewicht van de kist is 13 kg. Het draagvermogen is 150kg.

CO2 neutrale en sociale productie, lichtgewicht en sterk.

Verzending

-Bestellingen die voor 15:00 geplaatst zijn, kunnen veelal de volgende (werk)dag al bezorgd worden.

-De FAIR Coffin wordt bezorgd op de door jou aangegeven gewenste locatie met een auto zonder reclame en desgewenst met een doek over de kist.

-Het tijdstip is in overleg. Indien gewenst kunnen wij, een uur van te voren, telefonisch contact met je opnemen, om jou het precieze tijdstip van bezorging door te geven.

Ook is het mogelijk de kist kosteloos op te halen uit het magazijn in Nijmegen.

Toelichting

-Deze uitvaartkisten zijn uitgebreid getest en goedgekeurd voor crematie door zowel Yarden, Dela en de Landelijke Vereniging van Crematoria. en opgenomen in haar goedgekeurde materialenlijst.

-Daarnaast zijn FAIR coffins door de natuurlijke materialen zeer geschikt voor eem (natuur)begrafenis. De materialen vergaan in de aarde zonder schadelijke materialen achter te laten.

-De FAIR coffins voldoen aan de duurzaamheidscriteria van GreenLeave. GreenLeave zet zich ervoor in om duurzaamheid vanzelfsprekend te maken in de uitvaartbranche.

-FAIR coffins maakt uitsluitend gebruik van materialen die FSC en/of PEFC keur hebben. De Forest Stewardship Council (FSC) is een internationale organisatie die zich inzet voor behoud en verantwoord bosbeheer wereldwijd. FSC spreekt van verantwoord bosbeheer wanneer op evenwichtige wijze rekening wordt gehouden met de ecologische, sociale en economische aspecten die bij bosbeheer horen.


Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd